Radno vreme: Bulevar Svetog cara Konstantina, Niš
Ponedeljak-petak: 9-17h +381 18/ 45 42 574
Subota: 9-15h +381 64/ 14 32 302
Nedeljom ne radimo!

Auto dijagnostika je neophodna za servisiranje najnovijih generacija vozila.
Danas su vozila opremljena sofisticiranim elektronskim sistemima koji zahtevaju od servisera upotrebu raznovrsnih mernih i dijagnostičkih uređaja.

Zašto je potrebna kompjuterska auto dijagnostika?

Dijagnostika je vid povezivanja posebnog dijagnostičkog računara (takođe poznatog kao dijagnostički uređaj) na računar u vozilu. Ova Vam usluga omogućuje da saznate u kakvom se stanju trenutno nalazi automobil, da li parametri odstupaju od željenih, da li ima i u kom sistemu se tačno nalaze greške, kao i njihovi uzroci.Proizvođači u savremena vozila ugrađuju elektronske sisteme koji prate rad vozila i blagovremeno signaliziraju neispravnost u radu.
Ugrađen računar prati rad elektronskih senzora, beleži različite događaje i neispravnosti i blagovremeno signalizira putem sijalica na komandnoj tabli ili onemogućava rad vozila.

Greška u motornom računaru (ECU) se može i nemora prikazati putem check engine lampice na instrument tabli vozila. Ako vaše vozilo slabo “prima gas”, “trza”, “trese se”, isključuje se turbina, gasi se samo od sebe, kao I mnoštvo drugi simptoma sistem daje signal da upali check engine lampicu…
Te je sistem potrebno detaljno ispitati, očitati greške preko adekvtanog dijagnostičkog uređaja i pristupiti daljem rešavanju problema. Detekcija kvara je nezamisliva bez pomoći dijagnostičkih uređaja koji preuzimaju podatke iz računara vozila.
Upotreba auto dijagnostike, poznavanje rada vozila i pojedinih komponenti uz nezaobilazno iskustvo, predstavljaju ključ uspeha pronalaska i otklanjanja kvara na automobilu.

Kompjuterska dijagnostika se koristi u slučajevima kada nam računar na vozilu signalizira kvar, neispravnost nekog dela ili celog sistema. Najčešće je to upaljena narandžasta lampica sa simbolom motora ili natpis „Check Engine“ na instrument tabli. Upozorenje koje nam kompjuter signalizira ne daje detalje o problemu. Jedino obučeni operateri uz pomoć kompjuterske dijagnostike mogu dati precizan odgovor koji je uzrok problema.

SERVIS CORADO RASPOLAŽE MNOGOBROJNIM SAVREMENIM DIJAGNOSTIČKIM UREĐAJIMA, KOJI NAM OMOGUĆAVAJU RAD NA SVIM BRENDOVIMA I MODELIMA AUTOMOBILA. POSEDUJEMO LICENCU ZA RAD SA NAJMODERNIJIM TEXA DIJAGNOSTIČKIM UREĐAJEM.