Radno vreme: Bulevar Svetog cara Konstantina, Niš
Ponedeljak-petak: 9-17h +381 18/ 45 42 574
Subota: 9-15h +381 64/ 14 32 302
Nedeljom ne radimo!

Bolje sprečiti nego lečiti


Mnogi vozači ni ne pomišljaju na redovno održavanje klima uređaja, čekajući prve simptome, kao što su prestanak hlađenja ili pojava veoma neprijatnog mirisa

adsadas

Svrha dezinfekcije auto klime je uklanjanje bakterija, virusa i neprijatnih mirisa iz ventilacionih kanala. Kombinacija vlage, toplote i mračnog prostora u klima sistemu u automobilu kreiraju idealne uslove za razvoj bakterija, gljivica i drugih mikroorganizama koji se hrane cvetnim polenom i drugim hranljivim materijama koje prolaze kroz ventilacione otvore i čitav sistem klima uređaja.

Prisustvo ovih mikroorganizama se manifestuje neprijatnim mirisom.
Udisanje takvog vazduha nije samo propraćeno neugodnim osećajem već predstavlja i ozbiljnu pretnju zdravlju putnika. Pored alergijskih simptoma, kijavice, iritacije grla i očiju navedeni mikroorganizmi mogu izazvati i mnogo ozbiljnije zdravstvene probleme.

Jedino rešenje ovog problema je ispravno i redovno održavanje klima sistema što uključuje redovnu zamjenu polen filtera i kompletnu dezinfekciju klima sistema.
Servis Corado pruža uslugu kompletne dezinfekcije auto klima ultrazvučnim atomizerom, uređajem koji će vam pomoći u antibakterijskom tretmanu bilo kog A/C Sistema.

Jedna od glavnih prednosti ultrazvučnog atomizujućeg sistema je što se atomizirane čestice dobijaju na temperaturi okruženja. Ovo sprečava kondenzaciju koja se tipično javlja kada se tečnost atomizuje zagrevanjem na višu temperaturu.
Čestice atomizirane sa ovim uređajem su manje od 5µm i teško se kače za površine sa kojima dolaze u kontakt. Iz tog razloga će se one skroz probiti kroz A/C sistem i u kabinu vozila.
Takvi uslovi ne mogu se postići tradicionalnim aerosolnim pakovanjima, jer veličina i težina atomiziranih čestica dovodi do njihovog preranog taloženja.
Svi želimo da uštedimo. Ipak, imajte u vidu da je profesionalno čišćenje klime najefikasnije i najzdravije. Razni sprejevi, pene i druga priručna dezinfekciona sredstva će u nekim slučajevima pomoći, u drugima neće.

Samostalno čišćenje klime može dovesti do raznih komplikacija, najpre nepravilnom upotrebom sredstava za dezinfekciju gde može doći i do uništavanja drugih, veoma bitnih delova auto klime.
Dezinfekciju klima Sistema na Vašem vozilu je preporučljivo uraditi kada je spoljna temperatura od 20 C pa naviše .

adassda