Radno vreme: Bulevar Svetog cara Konstantina, Niš
Ponedeljak-petak: 9-17h +381 18/ 45 42 574
Subota: 9-15h +381 61/ 277 95 93
Nedeljom ne radimo!

Servis Corado profesionalnom ugradnjom auto gasa intezivno bavi od 2006. godine. Kroz dugogodišnje iskustvo i mnoštvo zadovoljnih mušterija, konstantnu edukaciju i ulaganje u profesionalnu opremu Servis Corado je postao jedan od vodećih auto gas serisa u Nišu i okolini.

asaks


Bezbednost auto gasa:

Prilikom ugradnje koristimo rezervoare I klase, koji su atestirani, homologovani i potpuno pouzdani.
Rezervoari su atestirani na pritisak od 30 bara, dok je radni pritisak u boci je oko 10 bara, što znači da su veoma izdržljivi.
Na rezervoaru postoji i sigurnosni ventil koji onemogućava punjenje boce više od 80% kako bi na višim temperaturama gas imao prostora za širenje, inače rezervoari su čelicni, debljine od 3 - 4 mm čime se ispunjavaju svi bezbednostni propisani standardi.

Održavanje auto gas uređaja:

Kako bi vaš automobil sa pogonom na auto gas besprekorno funkcionisao potrebno je redovno održavati uređaj.
Pod redovnim održavanjem uređaja podrazumeva se redovna zamena filtera u isparivaču i filtera gasne faze koji se menjaju na 10 000km, kao i provera ili podešavanje pritiska u isparivaču i podešavanje plinskog uređaja na računaru.
Neredovnom zamenom filtera u isparivaču i filtera gasne faze (na 10.000 km) kada se filteri prezasite prljavštinom može doći do oštećenja map senzora kao i do oštećenja plinskih dizni.Remont isparivača ( zamena membrana ,gumica , dihtunga) potrebno je uraditi na pređenih 50.000 km.

Kako uštedeti na gorivu i kako manje zagađivati životnu sredinu?


Odgovor na ova pitanja je veoma jednostavan: Ugradnjom auto gas-a ( plina ). Auto gas je skoro duplo jeftiniji od benzina što znači da za istu svotu novca možede preći skoro duplo veću kilometražu.
Auto gas zbog svojih karakteristika ima povoljaniji uticaj na motor što znači:
• Tiši i mirniji rad motora
• Zbog svoje cene izuzetno isplativiji od benzinskih motora
• Značajno smanjena koncetracija izduvnih gasova ( ekološko gorivo )
U odnosu na benzin, vozila na LPG autoplin emituju: 20-25 % manje ugljen monoksida ( CO )
30 % manje ugljovodonika ( CH )
35 % manje azotnih oksida ( NOx )
10-15 % manja emisija ugljendioksida ( CO2 )

assakss

• Produžava se radni vek motora za najmanje 30%
Gas sagoreva u motoru bez ostatka i zato nema čađi koja prlja ulje i taloži se na sklopovima motora, time je omogućeno da ulje radi svoj zadatak a to je da podmazuje i hladi motor.
Čistije ulje bez primesa čađi i sumpora produžava vek motoru. Zbog čistijeg i potpunijeg sagorievanja smeše auto gasa i vazduha, u komori za sagorijevanje se smanjuje korozija motora koju kod sagorievanja benzina stvaraju benzinski aditivi. Pored toga se motoru i katalizatoru produžuje životni vek, a takođe i servisni interval vozila (izmena svećica i ulja).