Radno vreme: Bulevar Svetog cara Konstantina, Niš
Ponedeljak-petak: 9-17h +381 18/ 45 42 574
Subota: 9-15h +381 64/ 14 32 302
Nedeljom ne radimo!

Zbog čega je potrebno redovno održavanje auto klime ( klima Sistema)


Gubitak gasa u sistemu auto klimatizacije smatra se tehnološki i funkcionalno prihvatljivim kada se kreće u granicama između 2% i 5% na godišnjem nivou.
Klima u vašem automobilu je kompleksan sistem, sastavljen iz nekoliko segmenata koje povezuju spojevi koji konstantno trpe visok pritisak.
Iz tog razloga dolazi do gubitka gasa u sistemu auto klimatizacije.

Gubitak freona doprinosi opadanju intenziteta hlađenja kompresora i povrata ulja, nakon čega može uslediti pregorevanje kompresora, pa čak i potpuno uništenje sistema.
Iz tog razloga savetuje se kompetan servis auto klime minimum jednom godišnje.

lalalal

Naš servis nudi uslugu punjenja ili dopune auto klima gasom visokog kvaliteta. Ovu uslugu u potpunosti realizujemo u skladu sa specifikacijama, tehničkim karakteristikama, tipom i modelom vašeg vozila, tako što auto klime punimo precizno definisanom količinom freona. Koristimo isključivo visokokvalitetni gas-freon R134a renomiranih sertifikovanih proizvođača koji je u potpunosti bezbedan za zdravlje čoveka i poštuje načela očuvanja i zaštite prirodnog okruženja.

Zbog optimalnih uslova za rad auto klime savetujemo da uvek vodite računa o količini gasa u kompresoru – nedostatak gasa oštećuje kompresor, dok višak gasa značajno umanjuje performanse kompresora.

` Vakumiranjem freonske instalacije iz sistema se izvlači vazduh i vlaga. Problem sa vazduhom je što se on kompresuje na različitom pritisku u odnosu na freon. Vlaga često izaziva zapušenje filtera sušača što dovodi do ozbiljnijih problema u radu auto klime.

qweqweqwe

Redovan servis auto klime obuhvata:

-zamena ulja ( koje služi za podmazivanje kompresora, ukloliko u sistemu nedostaje ulja dolazi do oštećenja kompresora )
-zamena freona ( gas koji se koristi kao rashladni fluid u sistemu )
-vakumiranje klime (provera propusnosti sistema )
-ispitivanje kompresora (stanje elektromagnetnog ventila – „ špunle“ i stanje ležaja remenice)
-provera pogonskog kaiša kompresora
- Ispitivanje kompletne funkcionalnosti - Servisu predhodi besplatna kontrola auto klime
Servis Corado iz Niša, poseduje desetogodišnje iskustvo u održavanju klima sistema. Dugogodišnje iskustvo i mnoštvo zadovoljnih mušterija, konstantna edukacija i ulaganje u profesionalnu opremu garancija su naših kvaliteta.

hjhgjghjhgj