Radno vreme: Bulevar Svetog cara Konstantina, Niš
Ponedeljak-petak: 9-17h +381 18/ 45 42 574
Subota: 9-15h +381 64/ 14 32 302
Nedeljom ne radimo!

Karburator Servis Corado je jedini servis u Nišu i okolini koji se bavi isključivo servisiranjem karburatora. Pored tridesetogodišnjeg iskustva vlasnika servisa u toj oblasti, servis poseduje originalne rezervne delove:
Dizne, membrane i dihtunge ( zaptivače )Ultrazvučno pranje se vrši specijalnim italijanskim rastvorom DYNA CHEMIC. Nakon servisiranja radimo podešavanje rada motora i karburatora, kao i merenje potrosnje goriva - CO test.

ZA SVAKI SERVISIRANI KARBURATOR DAJEMO GARANCIJU OD ŠEST MESECI!
Karburator je veoma važan sklop na motoru, i ima ulogu da napravi određenu smešu goriva i vazduha. Taj odnos se kreće u zavisnosti od zadatog režima rada (datog gasa) od 8:1 do 20:1.
Kod neispravnog karburatora odnos goriva i vazduha nije u određenom procentu, i takav karburator ima nepravilan rad i veliku potrošnju goriva.

Najčešći kvarovi karburatora su:
- Nepravilan ler gas ( motor menja broj obrtaja ili se gasi)
- Nepravilna (bogata) smeša, a samim tim i povećana potrošnja goriva.

Kada karburator pravi bogatu smešu dolazi do „začađenja“ svećica a na izduvnom sistemu ( auspuhu ) se pojavljuje crn dim. Vijak za fino podešavanje smeše ne reaguje i takav karburator je neispravan, gde se pristupa generalnom remontu ( servisiranju karburatora ) gde se karburator ratura do najsitnijih delova.

Proces servisiranja:
Vrši se zamena potrošnih delova ( dizni- venturi dizne, memrana, gumica...) i menjaju se novim. Karburator ( rasturen ) se čisti u ultrazvučnoj kadi specijalnim rastvorom „ DYNA CHEMIC „ gde se pomoću ultrazvuka i rastvora karburator očisti do najsitnijih detalja ( uskih kanala za gorivo i vazduh, kanala za ler gas itd.

Nakon čišćenja karburatora pristupa se sklapanju gde se menjaju svi potrošni delovi koji su ranijom defektažom ustanovljeni kao neispravni. Sklopljen karburator se montira na vozilu i vrši se fino podešavanje smeše gde se mere izduvni gasovi ( CO test ) koji moraju da zadovoljavaju kriterijume izduvnih gasova.

U servisu radimo popravke i servisiranje sledećih tipova karburatora:
-WEBER
-SOLEX
-MOTORCRAFT
-KEIHIN
-ZENITH
-PIERBURG
-VARAJET